Φάβα με καλαμαράκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν το καλαμαράκι συνάντησε τη φάβα το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Μια νησιώτικη συνταγή με κύριο χαρακτηριστικό τα θαλασσινά και την ουδέτερη γεύση της φάβας.
Θερμίδες: 214/ μερίδες

Συστατικά

 

  • 3/4φλ. φάβα
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 340γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τη φάβα σε στράγγιξέ την.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμότητα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε τη φάβα και σόταρε για λίγο.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή θερμότητα.
  • Μετά από λίγο μείωσε τη θερμότητα, άφησέ τα να σιγοβράσουν και ανακάτευε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  • Αν σε 45 λεπτά με 1 ώρα δεν είναι έτοιμη η φάβα, πρόσθεσε νερό και άφησέ την να βράσει.
  • Κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, 1/2κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Άφησε το μπολ στην άκρη.
  • Μετέφερε τη φάβα σε ένα μούλτι και πρόσθεσε 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
  • Πέρασε τα καλαμαράκια σε ξυλάκια και ψήσε τα στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μοίρασε τη φάβα και τα καλαμαράκια σε 6 πιάτα και πασπάλισε από πάνω με μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164