Μία μερίδα ζυμαρικά αρκεί για να κακομάθεις τον ουρανίσκο σου, να δώσεις γεύση στην αναπνοή σου και να νοστιμίσεις τη μέρα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
 - 2 μικρά κρεμμύδια
 - 1 φλιτζάνι βότκα
 - 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
 - 1 συσκευασία ντοματοπολτός
 - 1 πακέτο πένες
 - 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 - 20 φύλλα βασιλικού
 - 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρεις για λίγα λεπτά.
 - Ρίχνεις προσεκτικά τη βότκα και μόλις η ποσότητα των υγρών μειωθεί στο μισό, προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου και τον ντοματοπολτό. Ανακατεύεις, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις.
 - Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις πένες σου δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Ρίχνεις τη σάλτσα στις πένες, αφού τις στραγγίξεις, ανακάτεψε και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός, απομακρύνεις το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζεις με τα φύλλα βασιλικού.
 - Μοιράζεις σε μπολάκια, αφού πρώτα τρίψεις λίγο πιπέρι.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.