Φυσικά, το προσούτο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συνταγή. Διατηρεί την ιταλική κουλτούρα και σε υψηλά επίπεδα τη γεύση.
Θερμίδες: 115/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
 - 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
 - 1κ. γλυκού ζάχαρη
 - 1/2φλ. χλιαρό νερό
 - 1+1/2φλ. για όλες τις χρήσεις
 - 1/4κ. γλυκού αλάτι
 - Μαγειρικό σπρέι
 - 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
 - Για τη γέμιση:
 - 2 φέτες προσούτο κομμένες στο κέντρο
 - 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 225γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
 - 1/2κ. γλυκού αλάτι
 - 1/4κ. γλυκού πιπέρι
 - 1κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1/2φλ. τυρί ρικοτά με λίγα λιπαρά
 - 2φλ. ρόκα baby
 - 1/3φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
 - 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
 - Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
 - Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+1/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
 - Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
 - Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
 - Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
 - Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
 - Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
 - Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 35 εκατοστών.
 - Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
 - Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
 - Για τη γέμιση:
 - Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
 - Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σόταρε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
 - Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε στο μείγμα 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
 - Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι τη ζύμη και ρίξε 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
 - Τοποθέτησε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήσε για 10 λετπά.
 - Αφαίρεσε από το φούρνο την πίτσα και πασπάλισε με τη ρικότα.
 - Άπλωσε πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, τη ρόκα, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήσε για 10 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο.
 - Κόψε σε 12 κομμάτια και μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ