Κοτόπιτα με γλυκοπατάτα

180 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμη συνταγή, άκρως φιλική για τη δίαιτά σου. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα και να δημιουργήσεις ένα κυρίως γεύμα για το μεσημέρι.
Θερμίδες: 286/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 7κ. σούπας μαργαρίνη
  • 5κ. σούπας παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1φλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά και αλάτι
  • 2+1/3φλ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. νερό
  • 2φλ. κοτόπουλο βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2κ. γλυκού γάλα με 1% λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μίξερ μαζί με το βούτυρο και νερό.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάσε τη ζύμη σαν μια σφαίρα, κάλυψέ την με μια μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη και χώρισέ την σε 2 κομμάτια.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Για τη γέμιση:
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο, το θυμάρι, το ζωμό και την πατάτα.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Σκέπασε το τηγάνι και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Συνδύασε το αλεύρι και το νερό σε ένα μικρό μπολ.
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ρίξε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού μέσα στις γλυκοπατάτες που βράζουν και ανακάτευε συνεχώς.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα να πήξει.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με το μαγειρικό σπρέι.
  • Στρώσε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάτο.
  • Η ζύμη πρέπει να προεξέχει από το ταψί
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το κοτόπουλο και το μείγμα με τη γλυκοπατάτα.
  • Σκέπασε την πίτα με το άλλο φύλλο και ένωσέ την στα πλαινά.
  • Ρίξε από πάνω ομοιόμορφα το γάλα.
  • Ψήσε στους 200°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει αφράτη.
  • Αφαίρεσέ την από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια και μοίρασε από ένα στο κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164