Hot Dog με μοσχαρίσιο φιλέτο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εναλλακτική και light συνταγή των hot dogs, άκρως χορταστική και γευστική. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική και λιπαρή εκδοχή που έτρωγες τόσα χρόνια.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. ζωμό κρέατος
  • 1+1/2κ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1κ. γλυκού ρίγανη
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 3/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 900γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1φλ. νερό
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 6 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1κ. σούπας ξίδι
  • 4 καυτερές πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
  • 8 ψωμάκια για hot dog

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το ζωμό, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και το κόκκινο πιπέρι.
  • Τοποθέτησε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε 1κ. σούπας λάδι και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα και μαγείρεψε και από τις δύο πλευρές.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μείγμα με το ζωμό, το 1φλ. νερό και 1/2κ. γλυκού αλάτι.
  • Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σόταρε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο αλάτι, το ξύδι και τις καυτερές πιπεριές.
  • Μαγείρεψε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Κόψε ελαφρώς τα ψωμάκια στη μέση άλειψε τον πάτο τους με το ζωμό του κρέατος που είναι στην κατσαρόλα.
  • Τοποθέτησε από πάνω το κρέας και μετά τις πιπεριές.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164