Ένα γευστικό πιάτο με μεσογειακή μυρωδιά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να το απολαύσεις άφοβα ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 121/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1/2φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
 - 1/2φλ. κόκκινες ψητές πιπεριές ψιλοκομμένες
 - 1/4φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φέτες
 - Χυμός από 1+1/2 λεμόνια
 - 1+1/4κ. γλυκού ξίδι
 - Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 450γρ. φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε ένα μπολ με νερό με πάγο και άφησέ το στην άκρη.
 - Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την κόκκινη πιπεριά, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Γέμισε μια κατσαρόλα ε νερό, πρόσθεσε μέσα λίγο αλάτι και τοποθέτησέ την στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει το νερό.
 - Όταν βράσει το νερό ρίξε μέσα τα καλαμαράκια και άφησέ τα να βράσουν μέχρι να γίνουν μαλακά.
 - Στράγγιξέ τα και τοποθέτησέ τα μέσα στο νερό με τον πάγο για να κρυώσουν γρήγορα.
 - Ρίξε τα καλαμαράκια μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
 - Σέρβιρε σε 4 πιάτα
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ