Τα λιπαρά και οι θερμίδες δεν έχουν χώρο σε αυτήν τη συνταγή. Ένα burger πλούσιο σε γεύση, χωρίς γαλακτοκομικά και κρέας.
Θερμίδες: 280/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
 - 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
 - 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 - 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
 - 4φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο, σαν κιμάς κύβους
 - 3/4φλ. σάλτσα τομάτας
 - 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
 - 1κ.σούπας + 2κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη κουτ ζάχαρη καρύδας πάστα
 - 1+1/2κ.σούπας πάστα ντομάτας
 - 1κ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
 - 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
 - 3/4κ. γλυκού αλάτι
 - 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
 - 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
 - Μαϊντανό για γαρνίρισμα
 - 4 ψωμάκια για burger
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
 - Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά).
 - Πρόσθεσε στο κουνουπίδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.
 - Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και ανακάτεψε μαζί.
 - Αύξησε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
 - Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγόβρασε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το υγρό να εξατμιστεί και το μίγμα πήξει (10 λεπτά περίπου).
 - Χώρισε το μίγμα στα ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ