Μια γευστική σαλάτα με φακές που καταναλώνεται κρύα. Απόλαυσέ την το μεσημέρι και λάβε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να επιβαρύνεις τα κιλά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 253/ μερίδα
Συστατικά
- 1φλ. φακές
 - 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
 - 1κ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
 - Χυμός 1 λεμονιού
 - 2κ. σούπας ξύδι
 - 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
 - Λίγο χοντρό αλάτι
 - 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
 - 1φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
 - 1/4φλ. χοντροκομμένο μαϊντανό
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις φακές μέχρι να είναι έτοιμες (περίπου 25 λεπτά).
 - Στράγγιξέ τες, τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ και άφησέ τες στην άκρη.
 - Σε μικρότερο μπολ, χτύπησε μαζί τις δύο μουστάρδες, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο και μια πρέζα χοντρό αλάτι.
 - Πρόσθεσε τη βινεγκρέτ που μόλις έφτιαξες μέσα στις φακές μαζί με το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό.
 - Προσαρμόστε τη σαλάτα σε γεύση με αλάτι και περισσότερο λεμόνι ή ελαιόλαδο, αν θέλετε.
 - Μοίρασε σε 4 πιάτα.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ