Απόλαυσε αυτήν τη συνταγή το μεσημέρι ή το βράδυ και κάνε πιο γευστική τη δίαιτά σου. Δεν έχει λιπαρά αλλά ούτε και πολλές θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 273/ μερίδα
Συστατικά
- 1+1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
 - 4φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά
 - 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
 - 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
 - Φέτες αμύγδαλα καβουρδισμένα
 - Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
 - 2κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
 - 1/3φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 2κ. σούπας μέλι
 - 1+1/2κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
 - Για το dressing:
 - 2κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 2κ. σούπας ξύδι
 - 2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1+1/2κ. γλυκού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Συνδύασε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ρίξε τα μαζί με το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα.
 - Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 6 έως 8 ώρες στο ψυγείο.
 - Βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα και άπλωσε το σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
 - Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήσε το στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να μη είναι ροζ στο εσωτερικό.
 - Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ανακάτεψε τα συστατικά για το dressing σε ένα βaζάκι με καπάκι.
 - Ανακίνησε καλά το βαζάκι για να ενωθούν τα υλικά.
 - Διαχώρισε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε 4 πιάτα και στην κορυφή πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.
 - Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασέ το πάνω στα πιάτα και πρόσθεσε το dressing.
 - Ολοκλήρωσε με τα αμύγδαλα από πάνω.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ