Είναι μικρά τραγανά πιτάκια με γέμιση κιμά που μπορείς να απολαμβάνεις τις βραδινές ώρες με καλό κρασί δίπλα στο Χριστουεννιάτικο δένδρο. 
Θερμίδες 160
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - Μια πρέζα αλάτι
 - 225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
 - 1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
 - 250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
 - 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
 - Βάλε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
 - Ανακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμης
 - Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φοράμέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδες
 - Τύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 – 25 λεπτά
 - Στο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώ
 - Διάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικά
 - Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών
 - Κόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκι
 - Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε
 - Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις
 - Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός
 - Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε από το φούρνο και ράντισε με την κρυσταλική ζάχαρη
 - Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασί
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ