Μια κρέμα από σπανάκι γεμίζει τα πεντανόστιμα κανελόνια σου και δίνει ένα πιάτο με πολλά αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνες!
Μονάδες Orac: 7440
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο κανελόνια
 - 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 - 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
 - 1 φλιτζάνι σταφίδες
 - 200 γρ. ανθότυρο
 - 2 κ.σ. κουκουνάρι
 - 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
 - Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
 - Ελαιόλαδο
 - Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ντομάτες
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
 - 1 κ.σ. πελτέ
 - Αλάτι, πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι να το ζεματίσεις σε καυτό νερό. Παράλληλα άχνισε ελαφρά να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια
 - Ρίξε στο σπανάκι, πρόσθεσε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αλτοπιπέρωσε
 - Αφού βράσει καλά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Πρόσθεσε και το ανθότυρο και ανακάτεψε
 - Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα κανελόνια σου να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν
 - Σούρωσε και γέμισε με την κρέμα από σπανάκι. Στρώσε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και ελαιόλαδο, σκέπασε να μην καούν και ψήσε στο φούρνο στους 200οC
 - Μέχρι να γίνουν τα κανελόνια σου – 20/30 λεπτά – ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσουν
 - Σέρβιρε τα κανελόνια με μια κουταλιά της σούπας ντομάτα
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ