Χταπόδι στη λαδόκολλα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλοκάμι χταποδιού στη λαδόκολλά. Ένα πιάτο σκέτο λουκούμι… αν αναζητάς νέους τρόπους να σερβίρεις τα θαλασσινά σου φέτος τη Σαρακοστή, τότε αυτή η συνταγή σε αφορά!

Συστατικά

  • 270 γρ. πλοκάμια χταποδιού
  • 190 γρ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πράσο σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Υλικά για τη σάλτσα:  50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν το χταπόδι σου είναι κατεψυγμένο βγάλ’ το απο βραδύς και ξεπάγωσέ το στο ψυγείο. Αν δεν είναι χωρισμένο σε πλοκάμια, χώρισέ το, πλύνε το καλά και στέγνωσέ το σε χαρτί κουζίνας
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ετοίμασε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τον άνηθο
  • Πρόσθεσε τον άνηθο και ανακάτεψε
  • Κόψε κομμάτια λαδόκολλα ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα
  • Βάλε την κάθε λαδόκολλα πάνω στο ταψί και δίπλωσέ την από την μακρόστενη πλευρά. Άλειψε με αλευρόκολλα και δίπλωσε τις πλαϊνές μεριές και άφησε ανοιχτή την μακρόστενη
  • Μέσα στο άνοιγμα βάλε σε κάθε “φάκελο” τα πλοκάμια με λίγη από τη σάλτσα, ροδέλες ντομάτα και από πάνω βάλε λίγο κρεμμυδάκι και μερικές ροδέλες πράσο
  • Σφράγισε το φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά
  • Ψήσε για 35 λεπτά, να μαλακώσει το χταπόδι

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164