Cookies με ταχίνι και κουκουνάρι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό υλικό για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες! Αυτά τα cookies είναι και νηστίσιμα και γεμάτα γεύση!

Συστατικά

  • 1 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουτ. γλυκού μπέικιν
  • μία πρέζα αλάτι
  • μισό φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • μισό φλιτζ. Μακεδονικό Ταχίνι καλά ανακατεμένο
  • μισή κ. σούπας μέλι
  • 1 κ.γλυκού βανίλια
  • κουκουνάρια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Χτύπα το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε λίγο λίγο το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
  • Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίξε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τύλιξέ την και πάτα την να πλατύνει.
  • Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για να σταθεί τουλάχιστον 45 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  • Με το χέρι σου κόψε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και σχημάτισε ένα μπισκότο πάχους περίπου 2,5 εκατοστών.
  • Βάλε τα μπισκότα στη λαμαρίνα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Βάλε μερικά κουκουνάρια σε κάθε μπισκότο.
  • Ψήσε για 12 με 15 λεπτά, ίσα να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164