Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή και θα αποτύχω»

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Ένα ηχηρό μήνυμα θέλησε να στείλει η Ελεονώρα Μελέτη το απόγευμα της Κυριακής 29/5 μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους μαθητές με αφορμή την πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας μια αναδρομή όταν η ίδια ήταν έτοιμη να δώσει πανελλαδικές.

«1996. Παραμονή πανελλαδικών εξετάσεων. Ακούω discman, πιθανότατα Eros Ramazzotti. Με αφορμή τις πανελλαδικές θέλω να σας πω μια ιστορία. Τότε κανείς δεν ήξερε ότι θα δώσω εξετάσεις. Θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάω εξωτερικό. Δεν το είχα μοιραστεί με κανέναν. Kαθηγητές, συμμαθητές, φίλους.

Ο λόγος; Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή και ότι θα αποτύχω» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη. «Αυτό με είχε κάνει να πιστέψω το πιο παρωχημένο σύστημα της τότε παιδείας που επιβράβευε την ικανότητα στη «παπαγαλία» και αναδείκνυε ως καλούς μαθητές όσους είχαν 20αρια. Ήμουν μια σχεδόν κακή μαθήτρια Με μαθηματικά, φυσική, χημεία, άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική και χημεία πολύ κάτω από τη βάση. Από 6 έως 8. (Άριστα το 20)».

«Έγραφα καλά όμως και ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες αλλά οι βαθμοί μου με χαρακτήριζαν ως «κακή μαθήτρια που ποτέ δεν θα περάσει». Προετοιμάστηκα κρυφά για τις πανελλαδικές 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. «Έδωσε κ απέτυχε». Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους και πίεσης» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στην ανάρτησής της στο Instagram.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164