Συνταγή για αρακά αυγολέμονο

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο αρακάς είναι το απόλυτο λαχανικό του καλοκαιριού. Το έχεις κατατάξει στην κατηγορία των λαδερών αλλά σήμερα θα τον φτιάξεις με αυγολέμονο και θα ενθουσιαστείς.

Συστατικά

  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  350 ml νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  •  4 αυγά
  •  1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρεις τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
  • Ρίχνουμε τον αρακά, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 λεπτά
  • Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις την κατσαρόλα στο μάτι
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις επίσης σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα με τον αρακά και συνεχίζεις να χτυπάς
  • Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάς για να πάει παντού
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνεις τον αρακά αυγολέμονο να βράσει για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτουμε το μάραθο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164