Σωστό πρωινό χωρίς ομελέτα δεν γίνεται και σήμερα θα φτιάξεις την πιο θρεπτική με αμπελοφάσουλα που είναι της εποχής και αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αρακά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. αρακά κονσέρβα (προαιρετικά)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και ζεματίζεις τα αμπελοφάσουλα για 4 περίπου λεπτά
 - Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις στην άκρη
 - Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το σκόρδο για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα αμπελοφάσουλα για 2 λεπτά ακόμη
 - Τα αφαιρείς και τα βάζεις σε ένα πιάτο
 - Βάζεις σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάς καλά
 - Προσθέτεις την ντομάτα, το βασιλικό και τα αμπελοφάσουλα, τον αρακά και ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι
 - Ρίχνεις την ομελέτα στο τηγάνι και την γυρίζεις κάθε 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
 - Αν θέλεις μπορείς να βάλεις την ομελέτα στο φούρνο για μερικά λεπτά
 - Τη σερβίρεις ζεστή.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.