Τα ροδάκινα είναι φρούτα εποχής και μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή, σπιτική μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Κρατάς στην άκρη 10 κουκούτσια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθετείς τα κουκούτσια σε μία πετσέτα και τα σπας με γουδοχέρι
 - Κρατάς το εσωτερικό τους που μοιάζει με αμύγδαλο
 - Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και τα βράζεις για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα
 - Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
 - Μόλις δεν έχει πλέον αφρό ρίχνεις το εσωτερικό από τα κουκούτσια
 - Ανακατεύεις και περιμένεις να πήξει η μαρμελάδα
 - Προσθέτεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσεις για 2 λεπτά ακόμη πριν την αφαιρέσεις από την εστία
 - Την μοιράζεις σε γυάλινα βάζα φροντίζοντας να τα γεμίσεις μέχρι επάνω
 - Γυρίζεις τα βαζάκια ανάποδα και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα
 - Μέχρι να την ανοίξεις τη διατηρείς σε δροσερό σημείο που δεν το βλέπει ο ήλιος.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.