Η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη ιδέα τόσο για ορεκτικό πιάτο όσο και κυρίως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
 - 5 αυγά
 - 4 λωρίδες μπέικον
 - 2 κ.σ. μουστάρδα
 - 1 κούπα μαγιονέζα
 - σέλινο ψιλοκομμένο
 - 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
 - Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
 - Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα αυγά για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα μπολ με κρύο νερό
 - Ξεφλούδισε τα αυγά και 3 από αυτά τα βάζεις σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι
 - Τα ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεις τα λιώνεις
 - Βάζεις το μπέικον στον φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά
 - Κόβεις τις δυο λωρίδες και τις προσθέτεις στο μείγμα με τα αυγά και την μαγιονέζα
 - Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις και τις ρίχνεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
 - Ανακατεύεις καλά, κόβεις στη μέση τα δύο αυγά και τα τοποθετείς πάνω στη σαλάτα μαζί με το μπέικον και το μαϊντανό.
 
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.