To σπανάκι είναι λαχανικό εποχής και η σπανακόπιτα μία τέλεια ιδέα για σνακ στο γραφείο αλλά και ελαφρύ βραδινό. Σήμερα θα την φτιάξεις χωρίς φέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
 - 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
 - 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
 - 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
 - 2 αυγά
 - 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
 - 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα.
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν.
 - Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
 - Αφαιρείς από την εστία το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
 - Σε ένα μπολ χτυπάς τα αβγά
 - Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα
 - Ραντίζεις κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο
 - Προσθέτεις τα αβγά και το μείγμα από το τηγάνι
 - Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
 - Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα
 - Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
 - Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
 
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.