Κι όμως μια σάλτσα με κουνουπίδι συνδυάζεται υπέροχα με τα ζυμαρικά σου και σήμερα θα το ανακαλύψεις δημιουργώντας το συγκεκριμένο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
 - 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
 - 500 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
 - 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 400 ml φρέσκο γάλα
 - 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 130 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο στο multi
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το σκόρδο και το ψωμί για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας καλά
 - Το αφαιρείς από τη φωτιά, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
 - Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά
 - Προσθέτεις το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
 - Ρίχνεις το μίγμα και το τυρί στο multi και τα πολτοποιείς
 - Αφήνεις την κρέμα στην άκρη και ετοιμάζεις τα ζυμαρικά
 - Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνεις τα ζυμαρικά και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας
 - Βάζεις την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
 - Προσθέτεις μισή κουταλιά από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά, ρίχνεις λίγο μαϊντανό και ανακατεύεις
 - Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το θρυματισμένο ψωμί.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.