Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο πιάτων όλων και σήμερα θα φτιάξεις τις ωραιότερες ταλιατέλες με μανιτάρια και τυρί που λιώνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
 - ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 - 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 - 1 ποτήρι λευκό κρασί
 - 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
 - τριμμένη παρμεζάνα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα και κόβεις τις άκρες τους
 - Τα κόβεις στη μέση, απλώνεις από πάνω χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις να πάει παντού
 - Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
 - Κλείνεις το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνεις να ψηθούν για 3-4 λεπτά
 - Προσθέτεις αλάτι και όσο πιπέρι, ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
 - Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα
 - Τα αφήνεις για πολύ λίγο να σιγοβράσουν
 - Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
 - Τις σουρώνεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι με τα μανιτάρια
 - Σερβίρεις με μαϊντανό με τριμμένη παρμεζάνα.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.