Μπολονέζ ναι αλλά vegan και ελαφριά που θα φτιάξεις εύκολα και θα εντυπωσιαστείς από τη νοστιμιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
 - 1 μεγάλο καρότο, κομμένο και καθαρισμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
 - 2 σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
 - 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
 - 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
 - 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
 - 1 συσκευασία ντοματοπελτές
 - 1 φλιτζάνι κανονικές φακές
 - 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
 - Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 - 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής
 - Χυμός ενός λεμονιού
 - παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να ροδίσουν ή για περίπου 5 λεπτά.\ Προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη.
 - Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τις φακές, περιχύνεις δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
 - Αφήνεις τα υλικά σου να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
 - Προσθέτεις τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για δέκα ακόμη λεπτά.
 - Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Αναμειγνύεις τα υλικά στις δύο κατσαρόλες, ρίχνεις αλλά και πιπέρι, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και μοιράζεις σε μερίδες.
 
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.