Μια τάρτα με τοματάκια και μελιτζάνες είναι το τέλειο συνοδευτικό αν έχεις τραπέζι στους φίλους σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 αυγό
Για τη γέμιση
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 100 γρ. καρότο
- 200 γρ. τοματάκια cherry
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
- 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάς στο μίξερ με το γάντζο το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτεις το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύεις καλά.
- Ανοίγεις τη ζύμη και την τοποθετείς σε μια ταρτιέρα 28 εκ.
- Ψήνεις στους 180 °C αέρα, για δέκα λεπτά.
- Κόβεις τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές μελιτζάνες σε ροδέλες, τα τοματάκια στη μέση και τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα λαχανικά λίγα-λίγα.
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Τελευταία σοτάρεις τα τοματάκια.
- Ετοιμάζεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα λαχανικά (εκτός από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια), την μπεσαμέλ, τα μυρωδικά και τα 3/4 των τυριών και ανακατεύεις.
- Απλώνεις τη γέμιση στην τάρτα και από πάνω βάζεις τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
- Πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για άλλα 20 περίπου λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ