Ένα υγιεινό και vegan matcha cake είναι τέλειο ιδέα για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ
-
1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. matcha σε σκόνη (κατά προτίμηση ceremonial grade)
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
¼ κ.γ. αλάτι
-
¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
-
⅓ φλ. (80 ml) λάδι καρύδας λιωμένο ή φυτικό λάδι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι (αντιδρά με τη σόδα και κάνει το κέικ πιο αφράτο)
Για το γλάσο
-
½ φλ. ζάχαρη άχνη
-
1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη
-
1–2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσθέτεις σταδιακά μέχρι να έχεις πηχτό γλάσο)
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και αλείφεις με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το matcha, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι
-
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά.
-
Περιμένεις να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.
-
Απλώνεις το matcha γλάσο από πάνω και σερβίρεις.
Photo: pexels-catscoming
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ