Συνταγή για κοτόπουλο με μπρόκολο, σουσάμι και σάλτσα σόγιας – μελιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το μπρόκολο είναι λαχανικό εποχής και σήμερα θα το συνδυάσεις με κοτόπουλο και σουσάμι. 

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες

  • 1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια

  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (1 κ.γ.), τριμμένο

  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.σ. νερό

  • Σουσάμι καβουρδισμένο

  • Φρέσκο κρεμμυδάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις το μπρόκολο για 2–3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το αφήνεις στην άκρη
  • Ζεσταίνεις σε 1 κ.σ. σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο για 6–8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ξύδι, το κορν φλάουρ και το νερό

  • Προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρεις για 30 δευτερόλεπτα

  • Ρίχνεις τη σάλτσα και το μπρόκολο, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να σιγοβράζει για 2–3 λεπτά

  • Ρίχνεις το καβουρδισμένο σουσάμι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρεις με ρύζι.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164