Ελεονώρα Μελέτη – Θοδωρής Μαροσούλης: Με την 8χρονη κόρη τους στην Επίδαυρο για τους «Πέρσες»

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Μια ξεχωριστή οικογενειακή βραδιά στην Επίδαυρο πέρασαν η Ελεονώρα Μελέτη και ο Θοδωρής Μαροσούλης, έχοντας στο πλευρό τους την 8χρονη κόρη τους, Αλεξάνδρα.

Το ζευγάρι παρακολούθησε την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, σε μια βραδιά με ιδιαίτερη σημασία για την οικογένειά τους, καθώς η παραγωγή της παράστασης ανήκει στον ίδιο τον Θοδωρή Μαροσούλη.

Λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Θοδωρής Μαροσούλης πόζαραν μαζί με την κόρη τους στον φωτογραφικό φακό, χαρίζοντας ένα όμορφο οικογενειακό στιγμιότυπο. Η μικρή Αλεξάνδρα βρέθηκε ανάμεσα στους γονείς της, με τους τρεις τους να χαμογελούν και να απολαμβάνουν αυτή την ιδιαίτερη έξοδο.

Μετά το τέλος του έργου, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα καμαρίνια, όπου συνεχάρη τους ηθοποιούς.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, το αρχαιότερο σωζόμενο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, μεταφέρουν το κοινό στα Σούσα, εκεί όπου η βασιλική αυλή περιμένει με αγωνία νέα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Αισχύλος επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορική σύγκρουση μέσα από την πλευρά των ηττημένων, φωτίζοντας τον ανθρώπινο πόνο, την απώλεια και τις οδυνηρές συνέπειες του πολέμου.

Στη νέα σκηνική προσέγγιση του Χρήστου Θεοδωρίδη, η Μαρία Ναυπλιώτου υποδύεται την Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός τον Δαρείο, ο Αναστάσης Ροϊλός τον Ξέρξη και ο Σταύρος Σβήγκος τον Αγγελιοφόρο, ενώ τους πλαισιώνει ένας δυναμικός 17μελής Χορός. Μια βαθιά αντιπολεμική τραγωδία που, αιώνες μετά τη συγγραφή της, εξακολουθεί να συνομιλεί με το παρόν, θέτοντας στο επίκεντρο την ύβρη της εξουσίας, τη συλλογική μνήμη και το τίμημα κάθε πολεμικής σύγκρουσης.

Φωτογραφίες: NDP

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164