To τελευταίο αντίο στον 53χρονο συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη

Το τελευταίο αντίο στον 53χρονο συνδικαλιστή που έχασε τη ζωή του προχθές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας είπαν σήμερα στις 12.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του Δημήτρη Κοτζαρίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και οι δύο κόρες του μία εκ των οποίων σκόπευε σύντομα να παντρευτεί.

Η Αλέκα Παπαρήγα έφθασε στο νεκροταφείο μαζί με πολύ κόσμο που αποχαιρέτησε τον άτυχο άντρα με ένα θερμό χαμόγελο. Mαζί της ήταν εκπρόσωποι του πολιτικού γραφείου του κόμματός, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Παρών ήταν επίσης και ο Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ενώ στεφάνι έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.Το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με τη σημαία του ΠΑΜΕ.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης;
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από αριστερούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Αντιμετώπιζε πάντα τη ζωή με χαμόγελο και τα τελευταία τρία χρόνια ήταν άνεργος, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Ήταν πατέρας δυο κοριτσιών 22 και 28 ετών.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης αν και δουλευταράς και καλός μάστορας, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν άνεργος και προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με σκόρπια μεροκάματα σε οικοδομές… Το χειρότερο είναι ότι και η σύζυγός του έχασε πρόσφατα τη δουλειά της… Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρουν να σπουδάσουν τις δυο κόρες τους, οι οποίες είναι απόφοιτες πανεπιστημίου.

Οι φίλοι του και συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του. Δυσκολεύονται να μιλήσουν στους δημοσιογράφους για το ποιος ήταν ο Δημήτρης… Κι όταν οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα τους, έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτόν. Αγωνιστής. Το χαμογελαστό παιδί που δεν το έβαζε κάτω παρά τις δυσκολίες.

Read More

And More