Μέσα στον οικισμό του Άνω Πιτροφού η μεγάλη φωτιά της Άνδρου! Φτάνουν συνεχώς πυροσβέστες για βοήθεια

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Αγώνα δίνουν οι πυροσβέστες για να μην καούν τα σπίτια του οικισμού! Ο δυνατός αέρας που φτάνει τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο “φούντωσε” τη φωτιά και δεν επέτρεψε στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να βοηθήσουν εγκαίρως στο έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα, πήγαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού, λόγω των αναταράξεων, που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι. Έτσι, αυτή την ώρα από αέρος, κάνουν ρίψεις νερού μόνο δύο ελικόπτερα.

Από επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Άλλοι δέκα πυροσβέστες πήγαν εκεί από τη Σύρο ενώ πέντε οχήματα από την Αθήνα θα καταφθάσουν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164