Μαρία: “Ποια είναι η γνώμη σας για την δυσανεξία! Τι μπορώ να κάνω;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέλω να μάθω ποια είναι η γνώμη σας για την δυσανεξία και κατά πόσο είναι αξιόπιστο το ALCAT test. Προσέχω πολύ τη διατροφή μου και γυμνάζομαι κατά μέσο όρο 2-3 φορές την εβδομάδα. Προσπαθώ να χάσω 2-3 κιλά που έχω σαν στόχο και δεν τα καταφέρνω. Επίσης, πολλές φορές έχω έντονα φουσκώματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρία! Ένα test δυσανεξίας μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην προσπάθεια απώλειας βάρους, συνδυάζοντάς το πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Δείχνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνεται μια τροφή ή εκτίθεται σε κάποια χημική ουσία. Αυτή η μέθοδος αποκαλύπτει όλες τις τροφικές και χημικές ευαισθησίες.

Τέλος με το test δυσανεξίας μπορείς να καταλάβεις ποια τρόφιμα σου προκαλούν έντονα φουσκώματα, όπως αναφέρεις, και αποβάλλοντάς τα για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα νιώσεις ευεξία και βέβαια θα παρατηρήσεις την απώλεια βάρους. Αρκεί βέβαια μετά από αυτή τη μέτρηση να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με τις θερμίδες που σου αναλογούν για να έχεις σίγουρα αποτελέσματα όσο αφορά στην απώλεια βάρους σου.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Ελίνα Ασημακοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

KANE KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Read More

And More