Πόσο κακό κάνει στην υγεία και την ομορφιά το έτοιμο σοκολατένιο γάλα;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να μάθω πόσο κακό κάνει στην υγεία και την ομορφιά το έτοιμο σοκολατένιο γάλα; Είμαι 28 χρονών και έχω καλό μεταβολισμό. Γενικά έχω λίγη όρεξη, είμαι σχετικά “κακόφαγη” και δεν πεινάω εύκολα, ειδικά στο χώρο εργασίας μου.

Πίνω πάντα καφέ το πρωί και γάλα με δημητριακά ή ρόφημα κακάο ή τσάι. Παρατήρησα πως όσες φορές κατανάλωσα έτοιμο σοκολατένιο γάλα, είτε ως δεκατιανό, είτε ως απογευματινό, είχα αρκετή ενέργεια και καλή διάθεση μετά. Μπορώ να το καταναλώνω σε καθημερινή βάση ή βλάπτω την υγεία μου, αλλά και την ομορφιά μου; Το προτιμώ από κάποιο τοστ ή κρουασάν ή τυρόπιτα, ειδικά στον χώρο εργασίας μου. Είναι λανθασμένη η εντύπωσή μου πως είναι πιο υγιεινό; Σας ευχαριστώ πολύ!
Αναστασία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Αναστασία,
Το σοκολατούχο γάλα έχει αρκετές θερμίδες και η ποιότητα του γάλακτος δεν είναι ίδια με του φρέσκου γάλακτος. Ωστόσο μπορείς να καταναλώνεις σοκολατούχο γάλα με 0% λιπαρά που δεν έχει θερμίδες, ή ακόμα καλύτερα να επιλέξεις φρέσκο γάλα και να προσθέσεις 1 κουταλιά του γλυκού κακάο, με λίγο μέλι και κανέλα.

Άλλες εναλλακτικές για σνάκ που θα σας χορτάσουν και είναι πολύ θρεπτικές είναι οι εξής:

  • 1 φρούτο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους
  • 1 γιαούρτι με 1κουταλιά του γλυκού μέλι και 1 φρούτο
  • 1 γιαούρτι και μια χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους
  • 1 ποτήρι γάλα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιολέτα Τζεμολλάρι


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

And More