Mac & cheese με κολοκύθα και καρύδια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική και πεντανόστιμη συνταγή.

Θερμίδες: 279/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2φλ. καρύδια
  • 450γρ. ζυμαρικά ολικής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 85γρ. τυρί κρέμα light
  • 2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίξε μέσα τους κύβους κολοκύθας.
  • Ρίξε λίγο νερό μέχρι το σημείο που να “ακουμπάει” τα κομμάτια της κολοκύθας αλλά να μην τα καλύπτει.
  • Ψήσε στους 175°C, μέχρι η κολοκύθα να είναι μαλακή και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ το.
  • Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νερό για να κάνεις το μείγμα πιο κρεμώδης.
  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για μερικά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη λιωμένη κολοκύθα και το τυρί κρέμα.
  • Ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε μέσα τα ζυμαρικά, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το τσένταρ και τα καρύδια και ανακάτεψε ξανά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164