Λαχταριστό κριθαράκι με σάλτσα βαλσαμικού και σόγιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr κριθαράκι
 - ηλιέλαιο
 - 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
 - 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
 - 170 gr μανιτάρια σε φέτες
 - 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
 - 2 κ. σούπας σόγια σος
 - 2 φλ. kale ψιλοκομμένο
 - πιπέρι, αλάτι
 - φλοίδες παρμεζάνας
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σε περίπου επτά λεπτά και μόλις το σουρώσεις ανακάτεψέ το με λάδι ώστε να μην κολλήσει.
 - Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ράντισε με λίγο ηλιέλαιο και σοτάρισε τη γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
 - Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τζίντζερ με αλάτι, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
 - Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
 - Ανακάτεψε το βαλσαμικό με τη σόγια σος και δύο κουταλιές λάδι και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι, βράζοντας για τρία λεπτά.
 - Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κριθαράκι στο τηγάνι λίγο-λίγο μέχρι να ανακατευτεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
 - Πρόσθεσε και το kale και άφησε για άλλο ένα λεπτό στη φωτιά να μαραθεί.
 - Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ