Πεντανόστιμη κρεμώδης σούπα με τα πράσα και τις πατάτες που δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 500 gr πατάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
- 30 gr βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 κλωνάρι μαϊντανός
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σόταρε το κρεμμύδι, τα πράσα και τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και άφησε να εξατμιστεί για δύο λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφαίρεσε τα μυρωδικά κλωνάρια και τη δάφνη και με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε να πάρει βράση.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
					 
				 Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164