Τρυφερός σολομός με φρέσκο τζίντζερ και κρεμμυδάκι σε γλυκιά σάλτσα σόγιας σερβιρισμένος με ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού (170 gr/ένα)
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 3 κ. σούπας τζίντζερ σε λεπτές λωρίδες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες
- 3 κ. σούπας νερό
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
- βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού πλύνεις το σολομού, στέγνωσέ τον καλά με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τον από σε τις πλευρές.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι.
- Ψήσε το σολομό για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο ηλιέλαιο μαζί με το τζίντζερ και σοτάρισε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό, πριν ρίξεις στο τηγάνι το νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
- Βράσε τα υλικά για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά το τηγανι.
- Σέρβιρε τα φιλέτα σολομού πάνω από το βρασμένο ρύζι, περίχυσε με τη σάλτσα σόγιας και πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ