Λαχταριστά μύδια αχνισμένα σε βάση λευκού κρασιού και μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 kg φρέσκα μύδια
- 2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1⁄2 κ. γλυκού αλάτι
- 1⁄3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά και ξύσε τα όστρακα εξωτερικά σε κρύο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το λευκό κρασί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το λάδι και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μύδια, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και δυνάμωσε τη φωτιά.
- Άσε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου πέντε λεπτά και έπειτα αφαίρεσε όσα δεν έχουν ανοίξει το κέλυφός τους.
- Πρόσθεσε το μαϊντανό και το λάδι, ανακάτεψε και σέρβιρε σε μπολ με το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ