Μια εύκολη και γλυκιά συνταγή που αποκτάει δροσερή γεύση με τη μέντα.
Θερμίδες: 264/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cake:
 - 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1/2κ. γλυκού αλάτι
 - 1φλ. ζάχαρη
 - 1/2φλ. υποκατάστατο αυγού σε σκόνη
 - 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
 - 2κ. σούπας νερό
 - 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 2 αυγά χτυπημένα
 - 450γρ. σιρόπι σοκολάτας
 - Μαγειρικό σπρέι
 - Για την κρέμα μέντας:
 - 2φλ. ζάχαρη άχνη
 - 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
 - 2κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
 - 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
 - 2 σταγόνες πράσινο χρώμα μαγειρικής
 - Για το γλάσο:
 - 3/4φλ. σταγόνες κουβερτούρας
 - 3κ. σούπας μαργαρίνη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
 - Για το cake:
 - Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για το cake, εκτός από το μαγειρικό σπρέι.
 - Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 33 x 22 εκατοστά και ψέκασε μέσα το μαγειρικό σπρέι.
 - Ρίξε το μείγμα για το cake και ψήσε το για 23 λεπτά περίπου.
 - Όταν είναι έτοιμο αφαίρεσέ το από το ταψί και άφησέ το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
 - Για την κρέμα μέντας:
 - Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
 - Άπλωσε την κρέμα πάνω από το cake που έχει κρυώσει ήδη.
 - Για το γλάσο:
 - Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
 - Άφησέ το να κρυώσει για 2 λεπτά κι έπειτα άπλωσέ το πάνω από την κρέμα μέντας.
 - Κόψε το γλυκό σε 20 κομμάτια.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ