Ταρτ τατέν με ντοματίνια σε γλυκόξινη “καραμέλα” βαλσαμικού, αρωματισμένη με θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 kg ντοματίνια χρωματιστά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. γλυκού μέλι
- 2 κ. γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι
- 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στρογγυλό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Στο ταψί για την τάρτα (διάμετρος 23 cm), ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει, πρόσθεσε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και σοτάρισε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα ντοματάκια.
- Αφαίρεσε το ταψάκι από την φωτιά και άφησε τα ντοματίνια να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Βγάλε τις ντομάτες από το ταψί, πρόσθεσε το ξύδι και το μέλι και ξαναβάλ’ το στη φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αφαίρεσε ξανά από τη φωτιά, επέστρεψε τα ντοματίνια και άπλωσέ τα σε μία στρώση.
- Πασπάλισε με αλατοπίπερο και τα φύλλα θυμαριού και κάλυψέ τα με τη σφολιάτα, σπρώχνοντας το φύλλο προς τα μέσα στα πλαϊνά του.
- Με ένα πιρούνι τρύπησε το φύλλο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
- Άφησε να “σταθεί” η τάρτα για πέντε λεπτά και έπειτα αναποδογύρισέ την σε μια πιατέλα για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ