Κέικ κολοκυθιού με παπαρουνόσπορο και γλάσο τυριού

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό και τρυφερό κέικ με τριμμένο κολοκύθι και γλάσο με κρέμα τυριού

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 2 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας παπαρουνόσπορος

Για το γλάσο:

  • 30 gr τυρί κρέμα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κ. σούπας γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
  • Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού σε εκείνο του κολοκυθιού και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα, ψήσε για περίπου μία ώρα και άφησέ το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
  • Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού σε μεσαία ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το γάλα δύο κουταλιές τη φορά, μέχρι το γλάσο να ρευστοποιηθεί.
  • Περίχυσε το κέικ κολοκυθιού με το γλάσο και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164