Φετουτσίνι με κρέμα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά φετουτσίνι με λιαστή ντομάτα και κρέμα τυριών

Συστατικά

  • 230 gr φετουτσίνι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 1 3/4 φλ. γάλα (2% λιπαρά)
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 85 gr τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Βάλε τα φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι, άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά και κόψ’ το σε λεπτές φέτες.
  • Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, τον ντοματοπελτέ και τον βασιλικό και καβούρδισέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα και τις λιαστές ντομάτες ανακατεύοντας συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξουν.
  • Πρόσθεσε και το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
  • Αλατοπιπέρωσε την κρέμα και επανάφερε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα φετουτσίνι.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164