Εύκολο τιραμισού χωρίς ζάχαρη

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια και υγιεινή συνταγή με έμπνευση από την Ιταλία.

Θερμίδες: 210/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1/4φλ. στέβια σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού βανίλια
  • 230γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1/2φλ. γιαούρτι
  • Για τις βάσεις:
  • 24 σαβουαγιάρ χωρίς ζάχαρη
  • 1/3φλ. εσπρέσο
  • 1/4φλ. ρούμι
  • Για το πασπάλισμα:
  • 3κ. σούπας κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Τοποθέτησε ένα μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (τύπου μπεν μαρί).
  • Ρίξε μέσα τους κρόκους, τη στέβια και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.
  • Βγάλε το μπολ από την κατσαρόλα όταν θα μπορείς να σχηματίσεις οχτάρια.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά και έπειτα ανακάτεψέ το με το μασκαρπόνε και το γιαούρτι.
  • Για τις βάσεις:
  • Σε ένα ταψάκι 23 x 12εκ. στρώσε μια ζελατίνα, με τις άκρες της να βγαίνουν έξω από το ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον εσπρέσο και το ρούμι.
  • Βούτηξε μέσα τα σαβουαγιάρ κι έπειτα στρώσε τον πάτο του ταψιού με αυτά.
  • Ρίξε το 1/3 από την κρέμα και στρώσε την πάνω από τα σαβουαγιάρ.
  • Επανέλαβε άλλες δύο φορές και βάλε σαν τελευταία στρώση τα σαβουαγιάρ.
  • Κάλυψε με τη ζελατίνα που περισσεύει το γλυκό και βάλε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Αφαίρεσε το τιραμισού από το ταψί και πασπάλισε με κακάο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164