Ψητά donuts με κανέλα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια υγιεινή συνταγή που θα λατρέψεις αν σου αρέσει η κανέλα ή τα donuts.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα donuts:
  • 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1+1/4κ. baking powder
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. γάλα
  • 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1κ. γλυκού βανίλια
  • Για την επικάλυψη:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ψέκασε ένα ταψί με 6 θήκες για donuts με το μαγειρικό σπρέι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Πρόσθεσε μέσα το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα “απαλό” μείγμα.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Μοίρασε το μείγμα μέσα στις 6 θήκες.
  • Ψήσε τα donuts για 8-10 λεπτά.
  • Μόλις γίνουν τα donuts άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Πασπάλισε τα donuts με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164