Λαχταριστός μπακαλιάρος φούρνου με σπαράγγια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπερία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ματσάκια σπαράγγια
 - 6 κ. σούπας βούτυρο
 - 7 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κ. γλυκού καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
 - 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
 - αλάτι, πιπέρι
 - 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
 - ¾ φλ. ελιές
 - ¼ φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 - ¼ φλ. χυμός λεμονιού
 - 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - βρασμένες baby πατάτες
 - φέτες λεμονιού
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόψε το 1/4 των σπαραγγιών σε λεπτές φέτες.
 - Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το βούτυρο με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την πιπερίτσα για ένα λεπτό.
 - Αλατοπιπέρωσε καλά το ψάρι στις δύο πλευρές και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί.
 - Βάλε γύρω-γύρω από το ψάρι τα κρεμμυδάκια και τα ολόκληρα σπαράγγια και αλατοπιπέρωσέ τα.
 - Ρίξε το μείγμα βουτύρου και πιπεριάς πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
 - Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ετοιμαστεί το ψάρι.
 - Αφαίρεσε από τον φούρνο και πασπάλισε με τις ελιές, το σχοινόπρασο, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι.
 - Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και σέρβιρε με τις πατατούλες και τις φέτες λεμονιού.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ