Το σπαρακτικό αντίο του καλλιτεχνικού κόσμου στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Φωτογραφίες

Παγωμένη είναι σήμερα η Ελλάδα, ύστερα από το άκουσμα της τραγικής είδησης πως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Ο μεγάλος τραγουδοποιός και ερμηνευτής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η οικογένειά του, ο καλλιτεχνικός χώρος και οι χιλιάδες θαυμαστές του κάθε ηλικίας δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Λαυρέντης “έφυγε” τόσο γρήγορα από κοντά μας… Τα τραγούδια του μας συντρόφευαν σε κάθε όμορφη ή δυσάρεστη στιγμή της ζωής μας και θα συνεχίζουμε να σιγοτραγουδάμε κομμάτια όπως το «Πόσο σε θέλω», τον «Τούρκο στο Παρίσι» και φυσικά τον “Μικρό Τιτανικό”.

Από το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα αποχαιρετισμού. Οι συνάδελφοι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Αντώνης Ρέμος αλλά και θαυμαστές του καλλιτέχνη όπως η Τατιάνα Στεφανίδου, η Δούκισσα Νομικού, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Έλενα Ράντου αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον τραγουδοποιό.

Οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz και της μουσικής σκηνής εξέφρασαν την λύπη και την οδύνη τους…

Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι συγκλονισμένος από το χαμό του δικού του Λαυρέντη και θέλησε χρόνο για να το δεχθεί και να τον αποχαιρετήσει… Και το έκανε με τους δικούς του στίχους από το τραγούδι που έγραψε πριν πολλά χρόνια: “Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο. Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα…” έγραψε ο επί χρόνια συνεργάτης και καλός φίλος του Λαυρέντη.

Διονύσης Τσακνής

Ο Διονύσης Τσακνής, μουσικός συνταξιδιώτης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από τα χρόνια της νιότης τους τίμησε τον φίλο του βάζοντας μια φωτογραφία από τα παλιά όταν ήταν μαζί στην σκηνή.

Κώστας Μακεδόνας

“Θα ήθελα να ήταν πρωταπριλιά σήμερα και να ήταν μόνο μια κακόγουστη φάρσα. Δυστυχώς όμως δεν είναι. Αντίο φίλε μου καλέ”, ήταν το μήνυμα του ταλαντούχου καλλιτέχνη στο Instagram.

Γιάννης Κότσιρας

“Ανήκω στην “περίεργη” κατηγορία ανθρώπων που όταν χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο δεν μπορούν να μιλάνε πολύ, να κάνουν δηλώσεις κτλ… Με συγχωρείτε πολύ για αυτό. Κουράγιο στην Ελένη, την Μαρία Κλάρα, τον Σωκράτη και σε όλη του την οικογένεια. Και φυσικά στον Κωνσταντίνο, τον Γιώργο, την Σοφία, τον Άκη, τον Φίλιππο, τον Στηβ… Συλλυπητήρια σε όλους μας…” έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη…

Μιρέλα Πάχου

Με δύο φωτογραφίες αποχαιρέτησε η Μιρέλα Πάχου τον δικό της Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια που δίπλα στον καλλιτέχνη έκανε τα πρώτα της βήματα και έμαθε πολλά απ’ εκείνον δεν μπορεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσει την οδύνη της. “Ψάχνω να βρω λόγια” έγραψε στα Instagram Stories της.

Κωστής Μαραβέγιας

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο Κωστής Μαραβέγιας με το μήνυμα αποχαιρετισμού του στον αγαπημένο του, Λαυρέντη: “Δύσκολη μέρα… Με βαριά καρδιά φεύγουμε για συναυλίες. Και οι μόνες μελωδίες που μου έρχονται είναι οι μακρινές, οι ποτισμένες με τη φωνή του Λαυρέντη”.

Νατάσσα Μποφίλιου

“Λιώναμε τους δίσκους του, ανταλλάσσαμε αυτοσχέδιες συλλογές, γεμίζαμε με τους στίχους τα θρανία μας, φτιάχναμε μπάντες για να παίξουμε τα τραγούδια του. Ο Λαυρέντης θα είναι δεμένος πάντα με υπέροχα χρόνια, με πρώτα φιλιά, με μικρούς τιτανικούς. Ένας σπουδαίος δημιουργός κι ένα κομμάτι της ψυχής μας έφυγε… Σήμερα μιλάμε κι ό,τι μας έρχεται στο μυαλό να πούμε είναι η αγάπη που χάθηκε στη σκόνη. Αντίο Λαυρέντη”, ήταν το μήνυμα της Νατάσσας Μποφίλιου.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Σοκαρισμένη νιώθει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ύστερα το άκουσμα της τραγικής είδησης πως ο αγαπημένος της φίλος και συνάδερφος πέθανε τόσο γρήγορα και ξαφνικά… “Τεράστιο σοκ!….τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος…η συγκίνησή μου είναι μεγάλη…είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου….από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί….θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου…”

 

Αντώνης Ρέμος

“Είναι αυτά τα ξαφνικά της ζωής που σε κάνουν να λες “Όχι ρε φίλε κρίμα“… βρήκες την ευκαιρία σου στον παράδεισο να πας όπως έλεγες και συ !!! Καλό ταξίδι στην ψυχή σου…R.I.P”, ήταν το μήνυμα του Αντώνη Ρέμου για τον καλλιτέχνη που έφυγε “Έτσι Ξαφνικά”…

Δημήτρης Σταρόβας

Ο Δημήτρης αποχαιρέτησε τον φίλο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας με τα πιο γλυκά και συγκινητικά λόγια… «Αγαπημένε μου φίλε…η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα..σε κάθε σου τραγούδι..σε κάθε σου στιγμή, τελικά σε πρόδωσε…Θα σε αγαπώ και θα σε εκτιμώ πάντα.. Καλό σου ταξίδι».

Θοδωρής Μαραντίνης

Ο frontman των Onirama συγκίνησε με τα λόγια του για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που τον έκανε να ξεκινήσει κιθάρα… «Τα τραγούδια σου … η φωνή σου … το ιδιαίτερο χιούμορ σου… η δώδεκαχορδή κιθάρα σου … η αληθινή ροκια σου …η μπάντα σου …οι συναυλιες σου .. ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να γρατζουναω την κιθάρα κ ο λόγος που θα συνεχίσω να ψάχνω Τι ζητάω… τιμή μου που πριν λίγους μήνες μοιράστηκα την σκηνή μαζί σου κ ροκαραμε με το Rock N Roll στο κρεβάτι ! Καλο παράδεισο Λαρυ».

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Παγωμένος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Λαυρέντης δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο γνωστός τραγουδιστής τον αποχαιρέτησε μέσα από το Facebook και παράλληλα τον ευχαρίστησε για το τραγούδι που του έδωσε στον τελευταίο του δίσκο. “Δύσκολη μέρα… Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Λαυρέντη, η μουσική σου θα μας συντροφεύει για πάντα! Σε ευχαριστώ για το τραγούδι “Θα είμαι εκεί” που μου εμπιστεύτηκες στο τελευταίο μου δίσκο!”

Έλενα Παπαρίζου 

“Δε θα ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό και την αγάπη που ένιωσα την πρώτη φορά που σε συνάντησα… καλό παράδεισο Λαυρέντη…” έγραψε η Έλενα Παπαρίζου.

Μύρωνας Στρατής

Ο Μύρωνας Στρατής αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της σχέσης του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που δεν γνώριζε κανείς: “Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχα συνεργαστεί δεκαοχτώ χρόνια πριν, το 2001. Τότε ήμουν 19 χρονών. Τσακνής – Μαχαιρίτσας – Όναρ ήταν το καλοκαιρινό σχήμα. Έπαιζα κιθάρα με τους Όναρ, με τους άλλους ο @dstarovas_official . Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω, εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Μεγάλες σκηνές, μεγάλοι καλλιτέχνες, ταξίδια με αεροπλάνα και βαπόρια σε Ελλάδα και Κύπρο… Από τις σχολικές μπάντες και την ασφάλεια του διαμερίσματος έπεσα στα βαθιά, σε μια θάλασσα που από τότε προσπαθώ να κολυμπήσω.

Θυμάμαι τον Μαχαιρίτσα φωνακλά, να ψοφάει για ξενύχτι και κουβέντα στα λόμπι των ξενοδοχείων, μαζί πάντα και ο Σταρόβας (που ήταν τότε αρχηγός της παντομίμας). Είχαμε μία γλυκιά σχέση, δεν θα ξεχάσω που ένα δυο χρόνια μετά τον είχα επισκεφτεί σε ένα από τα μεγάλα μαγαζιά που τραγουδούσε. Έλυνε σταυρόλεξο στο καμαρίνι, πιστεύω το “ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΥΡΩΝΑΚΟ ΜΟΥ” ακούστηκε μέχρι το απέναντι μαγαζί. Αργότερα με ανέφερε και στο μικρόφωνο σαν φίλο του. Τόσο σημαντικές αναμνήσεις για ένα ντροπαλό παιδί. Για χρόνια ζαχάρωνα την ιδέα ότι ίσως κάποτε καταφέρω να παίξω κιθάρα με τον Λαυρέντη. Καλό ταξίδι”.

Δήμος Αναστασιάδης

Ο Δήμος Αναστασιάδης έγραψε χαρακτηριστικά: “Ζεις μέσα στις καρδιές μας και τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα. Καλό ταξίδι”.

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Η γνωστή παρουσιάστρια λάτρευε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη μουσική του, συνεπώς συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του. Με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της σχέσης τους και συγκίνησε τους followers της με τα λόγια της.

«Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ’ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου τό’χα πει. Σου το’χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Σ’ εκείνη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ’ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ’ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τατιάνα Στεφανίδου

Η Τατιάνα Στεφανίδου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έσπευσε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο καλλιτέχνη, του οποίου υπήρξε μεγάλη θαυμάστρια. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του, την οποία συνόδευσε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.

«Ήσουν πάντα κοντά μας. Όταν ερωτευτήκαμε, όταν παντρευτήκαμε, όταν μάθαμε τη μουσική σου στα παιδιά μας. Ήσουν εκεί όλα τα καλοκαίρια μας όπως κι αυτό που πέρασε. Γιατί έκανες με τη μουσική σου την κάθε μας στιγμή ξεχωριστή. Και θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας… Καλό Παράδεισο Λαυρέντη μας.», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της.

Ελένη Ράντου

Η Ελένη Ράντου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο φίλος της έφυγε για πάντα. «Λαυρέντη μου αυτή η είδηση δεν παλεύεται. Απλά δε γίνεται! Αρνούμαι. Άντε τώρα ξύπνα. Φτάνει».

Έλενα Ακρίτα

“Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη…”, έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Καλό ταξίδι Λαυρέντη!

Read More

And More