Γιατί η beauty editor, Νατάσα Μπερέκου, αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της μετά από 17 χρόνια!

Συμβαίνει πολύ συχνά όταν πρέπει να αποδώσω σε λέξεις κάτι τόσο μεγάλο να σβήνω και να γράφω. Λοιπόν, αυτό το post το έχω γράψει στο μυαλό μου πολλές φορές, το έχω σβήσει και το έχω γράψει στο χαρτί άλλες τόσες και να ξέρεις πως αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω είναι πολύ λίγο, είναι το ελάχιστο σε σχέση με το πόσο μεγάλο είναι. Ας κάνω μια προσπάθεια.

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα κορίτσι που λάτρευε τα μακριά μαλλιά. Και που για πολλά χρόνια, από τότε που θυμάται τον εαυτό της τα μαλλιά της έφταναν κάτω από τη μέση της. Είχε το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Μέχρι που μια μέρα αυτό το κορίτσι αρρώστησε και έχασε όλα του τα μαλλιά…

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένα άλλο κορίτσι λάτρευε επίσης τα μακριά μαλλιά. Και κάθε φορά που επισκέπτονταν το κομμωτήριο είχε αυτό το τεράστιο άγχος μην τυχόν και ο κομμωτής κόψει παραπάνω από τους τρεις με τέσσερις πολύτιμους πόντους της.

Είμαι το δεύτερο τυχερό κορίτσι και αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές έχω καρέ μαλλιά. Και με καρέ μαλλιά έχω να δω τον εαυτό μου περισσότερο από 15 χρόνια. Πώς και γιατί πήρα την απόφαση να αποχωριστώ κάτι τόσο δικό μου; Κάτι που αγαπώ τόσο πολύ; Για αρχή θα σου έλεγα πως η λέξη “χαρίσω” ταιριάζει σωστότερα στην πρόταση αυτή…

Εδώ και περίπου δύο χρόνια το Pantene “τρέχει” αυτή την ενέργεια που εσύ μπορείς να πας σε συγκεκριμένα spot του Βασιλόπουλου (θα σε ενημερώσω σύντομα για τα πώς, πού, πότε) και να κόψεις τα μαλλιά σου. Ή, σωστότερα, να χαρίσεις τα μαλλιά σου για να γίνουν σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής περούκες για γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσα να είμαι εγώ, αλλά όπως σου είπα, εγώ είμαι το… τυχερό κορίτσι. Το τυχερό κορίτσι που έχει την επιλογή να κόβει 3-4 πόντους τη φορά ή να κόψει 20 πόντους και να χαρίσει δύναμη.
Κι αν ήθελα να σε παρακινήσω στο ελάχιστο να κάνεις κάτι αντίστοιχο, θα έπρεπε να σου δώσω το παράδειγμα πρώτα εγώ.

Κάπως έτσι, πήρα την απόφαση να το κάνω. Παραπάνω εγώ με τον Tom Zois, official hair stylist του Pantene Pro-V, που θα μείνει στην δική μου beauty ιστορία ως ο κομμωτής που μου έκοψε τα μαλλιά μου πολύ περισσότερο από όσο είχα φανταστεί ποτέ να τα κόψω κι εγώ δεν του γκρίνιαξα.

Είναι υπέροχο να έχεις μακριά μαλλιά. Αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις με τα μακριά σου μαλλιά είναι ακόμη πιο υπέροχο. Και σε αυτή την ενέργεια του Pantene Pro-V δεν ξέρω πραγματικά ποιος χάρισε και ποιος άντλησε περισσότερο δύναμη. Γιατί η δοτικότητα και η ανιδιοτέλεια με έναν μαγικό τρόπο σε κάνουν πιο δυνατή. Και γιατί είναι μαγικό πού και πού να ξεφεύγεις από το μικρόκοσμό σου!

Photo credit: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More