Πώς να βγάζεις τις τέλειες φωτογραφίες καλλυντικών για το instagram!

Αυτό το θέμα είναι αφιερωμένο σε όλα τα beauty και insta junkies! Αυτό το θέμα είναι αφιερωμένο σε όλες εμάς!

Λοιπόν, όλες έχουμε περάσει από εκείνη τη φάση που έχουμε αγοράσει το τέλειο κραγιόν και θέλουμε να μοιραστούμε την χαρά μας με τον κόσμο του instagram. Αλλά 32.000 κλικς μετά διαπιστώνουμε ότι το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να γεμίσουμε το κινητό μας με φωτογραφίες που δεν θα δημοσιεύσουμε ποτέ γιατί να, καμία δεν μας ικανοποιεί και καμία δεν αποτυπώνει αυτή την τέλεια απόχρωση όπως τη θέλουμε! Μα πώς το κάνουν οι άλλοι;

Όχι! Οι instagramers δεν έχουν καμία μαγική νεραϊδοϊνσταγκραμόσκονη που τους κάνει να βγάζουν αυτές τις υπερτέλειες photos. Έχουν μερικούς κανόνες που ακολουθούν και τους οποίους συγκέντρωσα παρακάτω. Ready, set… κλικ και κέρδισε τα Like που θες! Ή, τουλάχιστον, βγάλε τις φωτογραφίες σου όσο όμορφες τις βλέπεις στους λογαριασμούς που ακολουθείς!

Το φως είναι το Άλφα και το Ωμέγα

Ένας από τους βασικούς κανόνες στον beauty κόσμο είναι να μην βγάζεις ποτέ τις φωτογραφίες σου βράδυ ή σε έναν σκοτεινό χώρο. Το ιδανικό φως είναι το daylight που δίνει αυτό το λευκό και clean αποτέλεσμα που βλέπεις στις φωτογραφίες που σου αρέσουν. Με πολύ απλά λόγια αν το σπίτι σου είναι φωτεινό, με μεγάλα παράθυρα και λευκά στοιχεία είναι το ιδανικό περιβάλλον!

Άφησε περιθώριο για κροπάρισμα

Οι φωτογραφίες των καλλυντικών σου πρέπει να είναι αρκετά κοντινές ώστε να φαίνεται η λαχταριστή υφή τους ή η απόχρωσή τους. Όμως, όταν κάνεις το κλικ φρόντισε να αφήσεις κάποια περιθώρια έτσι ώστε να κροπάρεις εσύ στο σημείο που θες. Προσοχή! Τα περιθώρια αυτά δεν πρέπει να είναι από την άλλη πολύ μεγάλα γιατί έτσι η φωτογραφία “στρετσάρει” και αλλοιώνεται.

Βάλε στην σύνθεσή σου props

Όσο λαχαριστό κι αν είναι ένα μπουκάλι αρώματος ή μια παλέτα, αν τα φωτογραφίσεις μόνα τους σε ένα λευκό φόντο θα είναι απλά σκέτα προϊόντα που στον κόσμο των beauty editors και των περιοδικών κάνουν καριέρα και ως “ξεγυριστά”. Φτιάξε το τέλειο σκηνικό βάζοντας props, δηλαδή στοιχεία που θα ομορφύνουν το περιβάλλον σου. Λουλούδια, μερικά σκουλαρίκια ή αξεσουάρ, ένα κερί Diptyque που τώρα χρησιμοποιείς για να βάζεις τις μπατονέτες σου (έχω εμμονή με αυτό!) είναι μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που θα ομορφύνουν το περιβάλλον της φωτογραφίας. Επίσης, στο H&M Home, στο Zara Home αλλά και στο Tiger θα βρεις διάφορα props. Πολλές φορές αγοράζω πράγματα που θα χρησιμοποιήσω για τις photos μου και όχι απαραίτητα για να διακοσμήσω το σπίτι μου. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβά! Από την άλλη, ακόμη και ένα ζευγάρι γυαλιά που ήδη έχεις ή τα κλειδιά σου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως props.

Τράβηξε πολλές φωτό για να καταλήξεις στη μία

Ακόμη και ο Mario Testino δεν πετυχαίνει την τέλεια λήψη με τη μία! Θα χρειαστεί να παιδέψεις αρκετά την φωτογραφία που τελικά θα αναρτήσεις. Φτιάξε το σκηνικό σου και φωτογράφισε από διαφορετικές γωνίες, πιο κοντά ή πιο μακριά.

Βρες το στιλ σου!

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπει κάποιος μια φωτό σου και να ξέρει πως αυτή την φωτό την τράβηξες εσύ. Γιατί εσύ έχεις ένα συγκεκριμένο στιλ. Για παράδειγμα, μπορείς να φωτογραφίζεις flatlays, δηλαδή φωτογραφίες τραβηγμένες από πάνω (ακολούθησε την designbyaikonik για να πάρεις μια γεύση από τέλεια flatlays). Αυτό που μου αρέσει πολύ και κάνω τελευταία είναι να βάζω ένα “εμπόδιο” ψηλά στην άκρη της κάμερας για να δημιουργώ αυτό το εφέ του θολωμένου. Ένα μαξιλάρι, ένα περιοδικό μπορεί να σου δώσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Χώρισέ τα σε χρωματικές κατηγορίες!

Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει πως φέρνει αρκετά Like στις φωτογραφίες που ανεβάζω. Μπορείς να ανεβάσεις μια photo με τα αγαπημένα σου millennial pink προϊόντα, μια άλλη με την αγαπημένη σου ενυδατική και γαλάζια στοιχεία (οι ενυδατικές είναι συνήθως γαλάζιες). Η αρμονία αυτή τραβάει το μάτι (και τα likes).

Φίλτρα

Η θεωρία μου σε σχέση με τα shootings των καλλυντικών (και γενικά!) είναι να μην το παρακάνεις με τα φίλτρα. Αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι να παίζω πάνω στην φυσική λήψη με την φωτεινότητα (προσοχή, όμως! Μην το παρακάνεις και η λήψη σου βγει “καμένη” και τα χρώματα άτονα). Αν πρέπει να βάλω φίλτρο θα επιλέξω το Clarendon που είναι το αγαπημένο μου. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με την γενική εικόνα του προφίλ σου στο instagram! Πρέπει να υπάρχει μια αρμονία και να μην βάζεις φίλτρα διαφορετικής αισθητικής κάθε φορά.

Editing

‘Οπως σου είπα δεν είμαι υπέρ του να “πειράζεις” πολύ τις φωτογραφίες σου. Ένα καλό κινητό με καλή κάμερα αλλά και και αρκετό practice θα σε φτάσουν στο αποτέλεσμα που θες. Ωστόσο, αν θέλεις να πειραματιστείς λίγο το Snapseed και το Photowonder είναι δύο πολύ καλά application που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν για να κάνεις editing στις φωτογραφίες σου.

Αλήθεια, εσύ έχεις κάποια tips που εφαρμόζεις στις μπιουτοφωτογραφίσεις σου; Αν ναι, θα ήθελα να ξέρω οπότε στείλε comment!

And More