Wet look! Πώς να κάνεις το μοναδικό χτένισμα που θα σε κάνει να δείχνεις sexy τα βράδια με καύσωνα!

Διανύουμε μέρες καύσωνα. Ως εικόνα στο instagram αυτό αποδίδεται κάπως έτσι…

Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό που συμβαίνει εδώ. Γιατί στην πραγματικότητα όταν έχει καύσωνα το μακιγιάζ σου τρέχει, τα μαλλιά σου είναι πιασμένα πάνω σε μια… κοτσομπανάνα όπως- όπως και καμιά μας δεν μπορεί εκεί που κάθεται να αδειάσει πάνω της ένα μπουκάλι νερό γιατί ξέρει πως θα είναι και αυτή που θα το σφουγγαρίσει κιόλας!

Από την άλλη, είναι Πουσουκού (αν διαβάζεις αυτό το post μια απλή καθημερινή πιάνει και εσένα!) και θα θέλεις να βγεις και να είσαι όσο πιο γοητευτική- όμορφη- sexy γίνεται. Το ΄χουμε! Μιλώντας για sexy παύλα εμφάνιση παύλα καύσωνας το ιδανικότερο χτένισμα είναι το wet look. Wet look γιατί καμιά μας δεν θέλει να στεγνώσει τα μαλλιά της με τόσο καύσωνα, wet look γιατί γίνεται πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις και γιατί το κάνουν κάποια από τα αγαπημένα μας it girls!

H πιο συνηθισμένη μορφή wet look είναι σε ίσια μαλλιά και όλα τραβηγμένα προς τα πίσω όπως το βλέπεις εδώ στην Gigi Hadid και την Alessandra Ambrosio. Όμως, το wet look μπορείς να το κάνεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με χωρίστρα ή χωρίς, με πιασμένα μαλλιά ή με κάτω μαλλιά.

Το wet look γίνεται ακόμη και σε σπαστά ή σγουρά μαλλιά με το wet στοιχείο να τονίζεται κατά κύριο λόγο μέχρι το ύψος του ματιού και τα μήκη να παραμένουν στην φυσική τους υφή.

Αν, όμως, τα μαλλιά σου είναι πολύ σγουρά είναι προτιμότερο αν κάνεις wet, αυτό να είναι με χωρίστρα στη μέση και να πιάσεις μια κοτσίδα χαμηλά στον αυχένα.

WET LOOK ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ!

Το wet look για τα μαλλιά είναι ότι το κόκκινο κραγιόν για το μακιγιάζ: σου αρέσει να το βλέπεις στους άλλους αλλά δεν είναι ένα look που θα τολμήσεις για σένα. Γιατί είτε θεωρείς πως δεν σου πάει είτε για την δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση να το υποστηρίξεις. Επίσης, το wet look είναι ένα χτένισμα που σε κάνει να νιώθεις… γυμνή. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν τα μαλλιά σου είναι όλα τραβηγμένα προς τα πίσω, το πρόσωπό σου είναι απόλυτα εκτεθειμένο σε κοινή θέα και δεν μπορείς να καλύψεις οποιαδήποτε ατέλεια. Ή μάλλον, δεν επιτρέπεται να έχεις οποιαδήποτε ατέλεια.

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Η αυτοπεποίθηση δεν είναι ακριβώς η λέξη που με χαρακτηρίζει αλλά αυτό έχει γίνει το αγαπημένο μου χτένισμα. Γιατί αρκεί να το δοκιμάσεις μια φορά για να σου συμβεί. Έχε μου εμπιστοσύνη! Και παρά το γεγονός ότι μετά από αρκετή εξάσκηση έχω βρει τον τρόπο, ένας expert ξέρει πάντα καλύτερα. Να, λοιπόν, τα βήματα και τα προϊόντα που θα χρειαστείς όπως μου τα έδειξε η Μάρα Καραχάλιου.

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις ένα wet look: είτε σε νωπά μαλλιά αφού έχεις λουστεί είτε σε στεγνά μαλλιά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σκέψου πως τα μαλλιά σου σε κάποια στιγμή θα στεγνώσουν και θα μείνουν μόνο τα προϊόντα για να τους δώσουν αυτή την wet αίσθηση. Άρα, μην ξεγελαστείς από το πόσο… wet δείχνουν τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο!

Βήμα ένα, λοιπόν, βάλε σου 3-4 σταγόνες λάδι (εδώ χρησιμοποιήσαμε το Mythic Oil της L’Oreal Professionnel) από τα μήκη μέχρι τις άκρες. Τα μαλλιά στο wet look πρέπει εκτός από wet να δείχνουν και λαμπερά.

Ψεκάστε τα μαλλιά με ένα spray που θα δώσει αυτή την wet αίσθηση. Αν, όμως, τα μαλλιά σου είναι ήδη βρεγμένα μπορείς να κάνεις skip αυτό το βήμα. Αν όχι, θα χρειαστείς ένα τέτοιο προϊόν όπως το Sebastian Texture Maker.

Αυτό είναι και το πιο βασικό βήμα για ένα wet look! Μπορείς να κάνεις skip όλα τα παραπάνω αρκεί να χρησιμοποιήσεις το σωστό προϊόν! Οι περισσότερες για wet look χρησιμοποιούν gel για wet look το οποίο στην πραγματικότητα είναι λάθος. Το gel όταν στεγνώσει “κοκαλώνει” τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν σκληρά. Το προϊόν που χρειάζεσαι πρέπει να έχει κρεμώδη υφή ώστε να περνάει εύκολα ανάμεσα από τα μαλλιά και να δημιουργεί αυτό το wet αλλά όχι κολλημένο αποτέλεσμα! Πέρασε αρκετή ποσότητα από την ρίζα μέχρι τις άκρες.

Χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω. Χρησιμοποίησε μια χτένα με πυκνά δόντια ώστε να χτενιστούν ομοιόμορφα και τα μαλλιά σου να δείχνουν ομοιογενή.

“Κλείδωσε” το αποτέλεσμα με αρκετή λακ.

Πολύ σημαντικό tip! Το wet look είναι ένα χτένισμα που ενώ δείχνει πολύ sexy και θες να το κάνεις δεν σου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Γιατί μπορεί να σε προδώσει σε μερικές ώρες. Για να δημιουργήσεις ένα σταθερό αποτέλεσμα τοποθέτησε τσιμπιδάκια πίσω από τα αυτιά και αν θέλεις πιάσε με ένα διάφανο λαστιχάκι για extra πόντους δροσιάς στον καύσωνα!

Και έτοιμη!

Καλή επιτυχία!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Μαλλιά: Μάρα Καραχάλιου

Μακιγιάζ: Αθηνά Ευθυμιάδου
Ευχαριστούμε πολύ την σχολή μακιγιάζ του κυρίου Φρέντυ Καλομπράτσου, Freddy Makeup Stage

And More