150.000 σπίτια και επιχειρήσεις με πρόσβαση σε αξεπέραστες ταχύτητες Internet μέσω Fiber To The Home!

Θα είμαι πολύ ειλικρινής απέναντι σου: Μου αρέσουν οι τεχνολογικές αλλαγές, η πρόοδος της τεχνολογίας, όμως, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ήμουν λίγο διστακτικός (και πολύ αναβλητικός) απέναντί τους. Φαντάσου, ότι αποφάσισα (εν τέλει) να αναβαθμίσω την σύνδεσή μου σε VDSL πριν από περίπου 2 χρόνια. Έκτοτε, συνειδητοποίησα ότι κάθε αναβάθμιση μόνο θετικά έχει να προσφέρει. Απλά, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μένω στο ίδιο σπίτι με άλλα τρία άτομα, για τα οποία ο υπολογιστής (και κατ’ επέκτασιν το διαδίκτυο) είναι το βασικό εργαλείο δουλειάς και ψυχαγωγίας τους.

Βλέποντας, λοιπόν, ότι ακόμα και τα 50 Mbps δεν ήταν αρκετά, πήρα την απόφαση να αναβαθμίσω την εμπειρία Internet στο σπίτι μου. Και γιατί να αναβαθμίσω μόνο την ταχύτητα της σύνδεσης, όταν μπορώ να έχω πλέον κάτι καλύτερο; Μια σύνδεση δηλαδή που μου προσφέρει όχι μόνο μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και εγγυημένες;

Βλέπεις, ανήκω στη μερίδα των «τυχερών». Είμαι ανάμεσα στα 150.000 σπίτια και επιχειρήσεις, που το 2019, απέκτησαν πρόσβαση σε Fiber To The Home, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα. Και η ζωή τους μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Εντάξει, για τη δική μου δεν το συζητώ! Έγινε σίγουρα πιο εύκολη και γρήγορη!

 

 

Έτσι,πλέον ο αδερφός μου παίζει τα αγαπημένα του online games χωρίς lagging. Ο μπαμπάς μου κάνει download τα αρχεία σε λίγα, μόλις, δευτερόλεπτα. Η μητέρα μου τελειώνει πιο γρήγορα τη δουλειά της και μπορεί να κάνει streaming τα αγαπημένα της τραγούδια (σε audio και visual μορφή) χωρίς καμία διακοπή. Και, φυσικά, εγώ, που κάνω ασταμάτητα upload τα videos που απαιτεί η εργασία μου, χωρίς να χρειάζεται να περιμένω ώρες. Και όποιος τελειώσει πρώτος; Απολαμβάνει στη COSMOTE TV τις σειρές που θέλει. Α, φυσικά και όλες αυτές οι δραστηριότητες γίνονται ταυτόχρονα. Όπως σε κάθε ελληνικό σπίτι. Όπως, (είμαι σίγουρος) και στο δικό σου. Όλοι ταυτόχρονα online με τις εγγυημένες ταχύτητες του Fiber To The Home, μέσω του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed.. Καλό το VDSL, όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί στο καλύτερο; 

Και αν δεν με πιστεύεις, ρίξε μία ματιά στο video και δες τι έγινε στην Σπάρτη, πριν από λίγες ημέρες. Εκεί, που ο Σάκης Τανιμανίδης, οι κάτοικοι της Σπάρτης, και άλλων πέντε πόλεων από πέντε διαφορετικά σημεία του πλανήτη έγιναν ένα σε ζωντανή σύνδεση, χάρη στις απεριόριστες δυνατότητες του Fiber To The Home από το δίκτυο COSMOTE Fiber, και φώναξαν ταυτόχρονα: «This Is Sparta»

Μήπως είσαι, λοιπόν, και εσύ ένας από αυτούς μπορούν να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα του FTTH;

 

Αυτό θα εξαρτηθεί από την περιοχή, στην οποία μένεις ή εργάζεσαι.

Στην Αττική, πρόσβαση στο Fiber To The Home του Ομίλου ΟΤΕ έχουν σπίτια κι επιχειρήσεις στον Άγιο Αρτέμιο, τους Αμπελόκηπους, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, την Ηλιούπολη, την Καισαριανή, την Κηφισιά, το Μαρούσι, τη Νέα Ερυθραία, τη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, τον Παπάγο-Χολαργό, τα Πατήσια, το Χαλάνδρι και το Ψυχικό.

Λίγο πιο πάνω στη Βόρεια Ελλάδα, το FFTH είναι διαθέσιμο στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, αλλά και στην Ευκαρπία, το Πανόραμα και το Ωραιόκαστρο,

Ενώ αν, μένεις στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο ή στα Χανιά, τότε μπορείς κι εσύ να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του Fiber To The Home. Για την Σπάρτη δεν το συζητώ, τα ζήσανε κι από κοντά!

Αν, πάλι, μένεις στο Μοσχάτο, την Πετρούπολη, τη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο ή στην Καβάλα, την Κατερίνη και την Καρδίτσα, τότε, η τύχη σου χαμογελά. Και αυτό, επειδή, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα είναι όλα έτοιμα, για να αποκτήσεις πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet των 100 και 200 Mbps και, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης στο 1 Gbps. Και έπεται συνέχεια, αφού στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι τα 150.000 σπίτια και επιχειρήσεις να γίνουν 300.000 του χρόνου και να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο έως το 2022. Εξάλλου, ήδη το 75% των γραμμών FTTH της χώρας «περνάνε» μέσα από το COSMOTE Fiber.

Το καλύτερο, όμως, το κράτησα για το τέλος: Εάν επιθυμείς να έχεις και εσύ στο… τσεπάκι σου τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, με υποδομή Fiber To The Home, μπορείς να λάβεις και ειδική επιδότηση που φθάνει τα 360€ συνολικά, μέσω της δράσης SuperFast Broadband. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο: www.sfbb.gr.

Γιατί όταν η ίδια η ζωή “τρέχει” με φρενήρεις ρυθμούς, το διαδίκτυο πρέπει να είναι το ίδιο γρήγορο!