9+1 τρόποι σερβιρίσματος που θα κάνουν το τραπέζι σου να μοιάζει με έργο τέχνης

Οι ωραιότερες αναμνήσεις είναι αυτές που δημιουργούνται γύρω από ένα τραπέζι με φίλους. Αν μάλιστα, αυτό το τραπέζι το έχεις στρώσει εσύ, τότε η εμπειρία αποκτά ακόμα βαθύτερο νόημα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ή δεν ξέρεις πως να αναβαθμίσεις την εικόνα του τραπεζιού σου και να του δίνεις άλλη όψη κάθε φορά, παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορείς να τις υιοθετήσεις αλλά και να τις προσαρμόσεις στον δικό σου χαρακτήρα και το δικό σου γούστο.

Ένα λευκό τραπεζομάντιλο, θα σταματήσει να είναι βαρετό αν επιλέξεις σερβίτσιο με πιάτα σε χρώματα του κόκκινου, κίτρινου και πράσινου. Με αυτόν τον τρόπο θα του δώσεις άμεσα μια ποπ αίσθηση. Όσο αφορά στα μαχαιροπίρουνα, μπορείς να κινηθείς σε πιο ασφαλείς δρόμους και να προτιμήσεις τα κλασσικά μεταλλικά, αν και σε αυτό το τραπέζι θα ταίριαζαν ιδανικά μαχαιροπίρουνα με χρωματιστές, ξύλινες λαβές.

Το ίδιο λευκό τραπεζομάντιλο μπορεί να σε μεταφέρει σε ένα νησί του Αιγαίου αν το στρώσεις στο τραπέζι της βεράντας σου και το στολίσεις με ένα πιο κλασσικό σερβίτσιο σε γαλανόλευκους τόνους. Αν πάλι, θες να σπάσεις αυτό το monochromatic look επίλεξε αντί για τραπεζομάντιλο να βάλεις ψάθινα σουπλά και δεν θα χάσεις την αίσθηση του νησιού.

 

Ιδανική επιλογή, αν θες το τραπέζι σου να έχει θέμα, θα ήταν να διαλέξεις δυο χρώματα και ένα σχέδιο, τα οποία θα είναι παρόντα και στο σερβίτσιο αλλά και στα ποτήρια, ακόμα και στις χαρτοπετσέτες. Ένα παράδειγμα είναι οι τόνοι του λευκού και του κόκκινου, πλαισιωμένοι από σχέδια φυτών, όπως είναι τα τριαντάφυλλα.

 

Για ένα πιο μοντέρνο και μίνιμαλ στιλ, προτίμησε ένα ριγέ λευκό – γκρι τραπεζομάντιλο, το οποίο θα πλαισιωθεί άριστα με λευκές κανάτες και διάφανα ποτήρια. Συνεχίζοντας το μίνιμαλ θέμα, αγαπημένος συνδυασμός θα είναι πάντα τα σκούρα πιάτα σε γκρι, μπλε ή μπεζ.

Για έναν πιο ρομαντικό τόνο μπορείς να επιλέξεις τραπεζομάντηλο και σερβίτσιο σε ουδέτερο χρώμα και να τα στολίσεις με χαρτοπετσέτες, που θα έχουν αρμονικά διακριτικά σχέδια και μερικά άνθη από αληθινά λουλούδια. Ένα τέτοιο τραπέζι δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από κολωνάτα ποτήρια και κλασσικά μαχαιροπίρουνα.

Μην ξεχνάμε βέβαια το κλασσικό καρό τραπεζομάντηλο σε μπλε ή κόκκινο, που αναδεικνύεται τέλεια με λευκά πιάτα και μπολ, ενώ τα μαχαιροπίρουνα με καφέ ξύλινες λαβές, θα έκαναν ακόμα πιο έντονο το ρουστίκ ύφος αυτού του τραπεζιού. Κι αν θέλεις να κάνεις τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα, μπορείς να έχεις και τα δυο χρώματα του καρό, με το ένα να βρίσκεται στην μεγάλη επιφάνεια του τραπεζομάντηλου και το άλλο σε λεπτομέρειες όπως οι πετσέτες και τα σουπλά. Κι αν θες το γεύμα να αποκτήσει μια πιο χαλαρή αίσθηση, βάλε κάποια από τα φαγητά σε μεγάλους ξύλινους δίσκους, και άσε τους καλεσμένους σου να σερβιριστούν μόνοι τους, δημιουργώντας ο καθένας το πιάτο που θέλει.

 

Όσο για το brunch του Σαββάτου με τις φίλες σου, είναι πολύ εύκολο να γίνει girly, με πιάτα γεμάτα σχέδια, όπως λουλούδια και σουβέρ και δίσκους γεμάτους χρώματα.

Επειδή όμως έρχεται καλοκαίρι, δεν στρώνουμε τραπέζια μόνο στο σπίτι, αλλά και στις παραλίες και στα πάρκα όπου κάνουμε πικ νικ. Όσο ανοίγει ο καιρός, ένα σετ χρωματιστά πλαστικά πιάτα με τα ασορτί ποτήρια, είναι ό, τι πρέπει. Και το μάτι σου θα χαίρεται βλέποντάς τα αλλά και δεν θα ανησυχείς μην σπάσουν καθώς θα τα μεταφέρεις με το καλάθι του πικ νικ.

Το τραπέζι σου βέβαια, δεν είναι ανάγκη να φοράει τα καλά του, μόνο όταν περιμένεις κόσμο. Μπορείς να το στολίσεις και για την οικογένειά σου ή και μόνο για τον εαυτό σου. Το πρωινό γάλα μπορεί να βγει από την χάρτινη συσκευασία του και να μπει σε μια κανάτα που να θυμίζει παλιά μπουκάλια γάλατος και τον καφέ ή το τσάι σου από δω και πέρα να τα σερβίρεις σε δικό τους σερβίτσιο. Έτσι, ο πρωινός καφές θα γίνει τελετουργία και η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη.

Το κέικ που θα φτιάξεις μην το κρύψεις κάπου στη κουζίνα, αλλά βάλτο σε μια βάση σερβιρίσματος με διάφανο καπάκι και τα λαχταριστά cupcake που δεν πρόλαβες να φτιάξεις μόνη σου και τα αγόρασες, βάλτα τα σε μια βάση σερβιρίσματος με τρία επίπεδα, είτε γυάλινη, είτε μια πιο ρομαντική με cut out σχέδια.

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να στολιστεί ένα τραπέζι και δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις το ίδιο πράγμα. Μια βόλτα στο IKEA θα σου δώσει αμέτρητες ιδέες για τα είδη σερβιρίσματος που μπορείς να επιλέξεις, χωρίς να κάνει “ζημιά” στο πορτοφόλι σου. Έτσι, κάθε φορά που καλείς κόσμο στο σπίτι, θα τους κάνεις να αναρωτιούνται τι έχεις δημιουργήσει πάλι.

Ένα τραπέζι μπορεί να γίνει ο ιδανικότερος καμβάς για τις ιδέες σου και πάνω του μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να καλπάσει. Τώρα έχεις μια κατευθυντήρια γραμμή, μένει μόνο να προσαρμόσεις τις παραπάνω συμβουλές στο δικό σου γούστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι καλεσμένοι σου θα θέλουν να ξανάρθουν ή και να σε μιμηθούν…

Read More

And More