Epic Drama: Η Λιβία της Αρχαίας Ρώμης «ζωντανεύει» στην «Domina» – Τι αναφέρει η πρωταγωνίστριά της

Η ιστορία της αφανούς ηρωίδας της Αρχαίας Ρώμης, Λιβίας Δρουσίλλας, αναβιώνει στο «Domina» του Epic Drama. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, Κάσια Σμούτνιακ, μιλά για την σημασία του να ενσαρκώνει τη σπουδαία αυτή γυναίκα, που τόσο λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί πυλώνα της ρωμαϊκής ιστορίας, και τονίζει πως η ιστορία της Λιβίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για κάθε δυναμική γυναίκα εκεί έξω.

Η Σμούτνιακ, με καταγωγή από την Πολωνία, ζει μόνιμα στη Ρώμη εδώ και 25 χρόνια, ωστόσο η επαφή της με την σπουδαία αυτή γυναίκα της αρχαιότητας ήταν αρκετά περιορισμένη πριν το ρόλο. «Έχω ακούσει για τη Λίβια, απλώς επειδή υπάρχουν κάποια μέρη με το όνομά της, όπως π.χ. ένα εστιατόρια», δήλωσε, αναγνωρίζοντας πως η προβολή της ζωής της Λιβίας είναι αρκετά περιορισμένη.

«Η Λίβια είχε τόσο σημαντική επιρροή στην κοινωνία του τότε, αλλά πολύ λίγα έχουν μείνει», Όταν πήγα σε μια ρωμαϊκή βιβλιοθήκη και τους ζήτησα να μου δώσουν ό,τι είχαν για εκείνη, ανακάλυψα ότι υπήρχαν τόσο λίγα στα βιβλία. Τότε ήταν που η αποφασιστικότητά μου είπε ότι αυτή η ιστορία πρέπει να ειπωθεί και πρέπει να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να της δώσω την αναγνώριση που δεν έχει», σημείωσε η ηθοποιός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το The Evening Standard στην κριτική του για την σειρά, «αυτό το έργο μια διασκεδαστική αναδρομή στην αρχαία Ρώμη, που αποκτά βάθος από την συναρπαστική ηρωίδα του». Το «Domina» αφηγείται την ιστορία μίας αποφασιστικής γυναίκας που θα κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει το δίκαιο, δίνοντας πολλά μαθήματα με την στάση της και τις επιλογές της στη ζωή, ακόμα και στην ίδια του την πρωταγωνίστρια!

«Να είμαστε αποφασιστικοί, αληθινοί με τον εαυτό μας και να μην τα παρατάμε ποτέ. Αυτά είναι λίγα από τα πράγματα που έμαθα από αυτόν τον χαρακτήρα. Έμαθα πολλά και για μένα σχετικά με το να ξεπερνάω τα όριά μου και να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου. Να γνωρίζω τι είναι καλό για μένα και να το υπερασπίζομαι».

Η Σμούτνιακ αναφέρθηκε ακόμα στις δυσκολίες πίσω από τη σειρά, που έκανε γυρίσματα εν μέσω πανδημίας. «Η πανδημία άλλαξε την προοπτική μας για την κοινωνία. Είμαστε σε αυτήν και είμαστε ευτυχισμένοι; Νομίζω ότι υπήρξαν πολλές αλλαγές… Ήταν μια αρκετά έντονη τετραετία. Ήμουν στο πλατό και προσπαθούσα να αφηγηθώ την ιστορία μέσα από όλες αυτές τις διαφορετικές στιγμές. Και σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι. Το κάνω επειδή μου αρέσει να αφηγούμαι ιστορίες και διασκεδάζω με αυτό. Και μου αρέσει κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν έντονα συναισθήματα».

Αν και η Αρχαία Ρώμη αποτελεί… αγαπημένο θέμα του Χόλιγουντ, κανείς ποτέ δεν είχε τολμήσει να αναβιώσει την ιστορία της Λιβίας, κάτι που όπως αναφέρει η Σμούτνιακ πλέον έχει αλλάξει, ως αποτέλεσμα της γενικότερης αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας.

«Η Αρχαία Ρώμη ήταν πάντα ενδιαφέρουσα για το Χόλιγουντ. Το γυναικείο κίνημα αναπτύσσεται, αλλάζει. Ως γυναίκα, μπορώ σίγουρα να «χωρέσω» τον εαυτό μου σε μια ανδρική ιστορία, μπορώ π.χ. να παρακολουθήσω τη Marvel και να διασκεδάσω με αυτήν. Αλλά τα αγόρια, ρε φίλε, δεν μπορούν πραγματικά, πρέπει ακόμα να μάθουν πώς να το κάνουν. Όπως επίσης, έχουμε περάσει πολλές, πολλές αλλαγές ως γυναίκες. Οι άντρες όχι. Δεν χρειάζεται να το κάνουν. Ποτέ δεν χρειάστηκε. Αυτό είναι το κυριότερο. Οπότε για μένα, είναι σαν να παίρνω θέση με αυτή την ιστορία. Της αφιέρωσα τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου. Να πω αυτή την ιστορία επειδή πραγματικά πιστεύω ότι είναι σημαντική».

Η «Domina» συνεχίζεται από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 22:00 στο Epic Drama.

Read More

And More