GRis Festival: Η Ελληνική Πολιτιστική Αναδρομή στη Νέα Υόρκη

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του GRis Festival στη Νέα Υόρκη από 12 έως και 21 Απριλίου 2024, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, ERT WORLD και VOICE of GREECE και υπό την αιγίδα και υποστήριξη πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένων του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Αρχιεπισκοπής της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και τη στήριξη και συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος, του Πανεπιστημίου Columbia Νέας Υόρκης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος και Περιεχόμενο:

Το GRis Festival προάγει τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό μέσα από εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Στοχεύει στην ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της Ελλάδας, τη σύνδεση του Απόδημου Ελληνισμού με τη σύγχρονη Ελλάδα, και την προώθηση της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού.

Προσφορά Εκδηλώσεων:

Από το παραδοσιακό μέχρι το πρωτοποριακό, το GRis Festival παρουσιάζει ένα ποικίλο φάσμα εκδηλώσεων. Από τις εικαστικές εκθέσεις, τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις έως τις προβολές ταινιών, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Προοπτική:

Το GRis Festival είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και στη δημιουργία γέφυρας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών καλλιτεχνών και ιδρυμάτων. Στοχεύει στην ενίσχυση του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας και στη διασύνδεση του παρόντος με το παρελθόν.

Read More

And More